Cut out boots

De cut out boots, wie kent ze niet? Maar hoe is deze  trend eigenlijk begonnen? Nadat Balenciaga de cut out boots introduceerde werd dit een MEGA-hit en volgde vele andere merken. Nu zijn de cut out boots niet meer weg te slaan uit het straatbeeld.


                                                                                Shop hier de leukste cut out boots

Shop now!

  

Inhoudsopgave

 1. Het ontstaan van cut out boots
 2. Cut out boots met gouden details
 3. Cut out boots met zilveren details
 4. Voordelen van cut out boots
 5. Nadelen van cut out boots
 6. Welke cut out boots passen bij jou?
 7. Welke kleur cut out boot past bij mij?
 8. Hoe voorkom je dat je cut out boots vies worden?
 9. Hoe krijg je je cut out boots weer schoon?

Het ontstaan van de cut out boots

De cut out boots zijn zoals eerder al gezegd ontstaan nadat Balenciaga de laarsjes introduceerde. De cut out boots zijn een variant van de biker boots. De biker boots zijn afgeleid van de motorlaarzen van vroeger. Deze laarzen waren gemaakt van dik leer om je voeten te beschermen op de motor. Natuurlijk zijn de biker boots wel wat aangepast sinds het ontstaan. De cut out boots zijn dus weer een variant op de biker boots.


Cut out boots zijn er in alle soorten en maten. Hieronder zullen de verschillende soorten cut out boots uitgelicht worden.

Cut out boots met gouden details

De eerste cut out boot in dit rijtje is de cut out zipper boots gold. Deze cut out boot heeft een zilveren rits in het midden en gespjes met gouden details. Verder is deze schoen vrij simpel matzwart met een hakje. De hakhoogte van deze cut out boot is 4.5cm. Het materiaal is 100% kunstleer.
De tweede cut out boot in dit rijtje is de white ’n gold buckle boots. Deze buckle boots heeft een classy witte keur met gouden gespen. De cut out boot heeft een ronde neus met een hakje. De hakhoogte van deze schoen in 4cm. Het materiaal is wederom 100% kunstleer.
De derde en laatste cut out boot in dit rijtje is de buckle up boots. Deze schoenen zijn officieel geen cut out boots, maar verdienen toch een plaatsje in dit rijtje. Deze biker boots hebben dezelfde vorm als de cut out boots, maar dan zonder een open stuk. Ze hebben gouden gespen en een hakje. Deze biker boots zijn wederom gemaakt van 100% kunstleer.

cut out boots met gouden details

Dat was een greep uit de leukste cut out boots met gouden details, voor de meiden die meer van zilver houden is het volgende rijtje perfect! Hieronder staat namelijk een rijtje van de cut out boots met zilveren details. 

Cut out boots met zilveren details 

De eerste cut out boot in dit rijtje is de shiny buckle boots. Deze cut out boots heeft wederom gouden gespen, maar deze schoen is shiny voor een chique uitstraling. Verder heeft deze cut out boot een ronde neus en een klein hakje. De hakhoogte van deze schoen is 4cm. Het materiaal is wederom weer 100% kunstleer.
De tweede cut out boots in dit rijtje is de buckle up boots white. Deze cut out boots zijn weer wit van kleur, maar dit keer met zilveren gespen. De hakhoogte en het materiaal zijn hetzelfde als bij de gouden variant. De hakhoogte is 4,5cm en het materiaal is 100% kunstleer.
De derde en laatste cut out boot in dit rijtje is de last call boots zilver. Deze cut out boot heeft zilveren gespen en een ronde neus. Hij is matzwart van kleur. De hakhoogte is wederom 4.5cm en het materiaal is 100% kunstleer.

 cut out boots met zilveren details

Nu je precies weet welke cut out boots er allemaal zijn, is het tijd om te weten hoe je de cut out boots het beste kan combineren. Hieronder een paar afbeeldingen met style opties voor de cut out boots.

cut out boots gecombineerd

Voordelen van cut out boots

 1. De cut out boot is van leer gemaakt wat ervoor zorgt dat de laars een stevige pasvorm heeft. Verder heeft de cut out boots door zijn grove super veel grip en zul je dus nooit meer ongemakkelijk uitglijden op straat.
 2. De cut out boot valt eindeloos te combineren. De cut out boots passen (bijna) overal bij, dit maakt het samenstellen van een outfit in de ochtend een stukje makkelijker!
 3. Er zijn vele soorten en maten van de cut out boots. Er is dus voor ieder wat wils!
 4. Door de opening de cut out boots, is de cut out boots ook op warme dagen goed te dragen.

Elke voordeel heeft ook zijn nadeel, hieronder een rijtje met een paar nadelen van de cut out boots.

Nadelen van de cut out boots

 1. Cut out boots zijn niet erg geschikt voor de koude winterdagen, door de ´hap´ eruit kun je koude voeten in de winter krijgen.
 2. Nog een nadeel van cut out boots zijn, dat je erg snel je sok tussen de gaten doorziet. Dit is echter wel goed op te lossen door een hielstokje te dragen.

Nu je de voordelen en nadelen voor ogen hebt, is het tijd om verder te gaan met welke cut out boot het beste bij jou past. In het kopje hieronder staan de ultieme tips om de perfecte cut out boots te scoren! 

Welke cut out boots passen bij jou?

Heb je korte benen, dan is dit rijtje met tips perfect voor jou! Lees dus snel verder

 1. Met korte benen is het een logische keuze om voor een cut out boot te gaan met iets hoger hakje. Door een hakje worden je voeten gelift en daarmee ook gelijk je gehele lichaam. Je bent dan niet alleen feitelijk een stukje langer, maar optisch ook.
 2. Als je een hakje niet zo ziet zitten kan je met korte benen ook gaan voor plateau zolen. Zo heb je ook een paar extra centimeters erbij.
 3. Een andere tip is om een iets hogere cut out boot te kopen, hierdoor lijken je benen ook optische langer. Let op: de laarsjes moeten geen wijde bovenkant hebben. Dit werkt namelijk averechts. Je moet er hiervoor zorgen dat de cut out boots mooi aansluiten op je benen.
 4. Koop een cut out boot met een puntige neus, hierdoor laat je ook je benen langer lijken.
 5. Verder is het slim om cut out boots te kopen met verticale details, dit kunnen riempjes zijn die van boven naar beneden lopen of een rist in het midden. Ook franjes werken erg goed om je benen langer te laten lijken.
 6. De laatste tip om je benen langer te laten lijken is, dezelfde kleur broek te dragen als je schoenen. Als je bijvoorbeeld zwarte cut out boots gekocht hebt is het, het mooiste om er een zwarte jeans bij te dragen. Doordat de kleur in elkaar overloopt lijken je benen langer.

Heb je lange benen, dan hebben we in dit rijtje de beste tips voor jou!

 1. Deze eerste tip kun je waarschijnlijk al raden, maar draag geen hakken. Als je toch liever wel iets van hakken wilt dragen ga dan voor een kitten heel of een blokhakje. Door deze hakjes lijk je het minste lang.
 2. Waar je bij korte benen voor schoenen moet gaan voor cut out boots met  puntige neuzen is dit voor lange benen precies andersom. Draag het liefste cut out boots met een ronde neus. Hierdoor lijken je benen en je voeten kleiner.
 3. Ook versieringen werken erg goed bij mensen met langere benen. Hierdoor wordt de aandacht getrokken naar je schoenen en niet naar je benen. Denk bij versieringen aan: Gespjes, ritjes, riempjes.
 4. Over riempjes gesproken, riempjes verticaal over je voet laten lopen werkt ook heel goed. Hierbij wordt de nadruk gelegd op je voeten en niet op je benen.

Heb je iets dikker benen, dan is dit rijtje met tips bedoeld voor jou

 1. Accentueer je kuiten niet, hierdoor lijken je benen alleen maar dikker. Koop een cut out boot die net boven de kuit stopt of over je kuit heen loopt.
 2. Dit is de dezelfde tip als voor mensen met korte benen, hakken! Zorgt ervoor dat je cut out boots kiest met een hakje, zo lijk je niet alleen langer en slanker, maar door de houding je aanneemt bij biker boot met een hakje lijk je slanker.

Het laatste rijtje is voor de meiden met slanke benen, heb je slanke benen of wordt je regelmatig spillebeen genoemd. Dan is dit rijtje perfect voor jou!

 1. De eerste tip uit het rijtje is om halfhoge cut out boots te kopen, deze biker boots vallen namelijk smal om je enkels en zitten wat wijder rondom je kuit.  Hierdoor geef je meer vorm aan je kuiten, en krijg je dus geen ´spillebeen´ effect, maar het accentueert nog wel je lange benen.
 2. Als je niet van halfhoge laarzen houdt, kan je ook altijd gaan voor een smalle cut out boot Vermijdt de cut out boots met een wijde & openstaande bovenkant. Hierdoor lijken je benen nóg langer.

Nu je precies weet welke soort cut out boot het beste bij je past, gaan we nu over tot de perfecte kleur.

Welke kleur cut out boot past bij mij?

Heb je een lichte huid & ogen?
Ga dan voor cut out boots met pastelkleuren, poedertinten of zilver. Dit past het beste bij jouw huidskleur. Vermijd het liefste alle kleuren met een gele onder tint. Omdat je een lichte huid hebt kan je deze kleur niet zo goed hebben.
Heb je een lichte huid, haarkleur & donkere ogen?
Met de combinatie heb je erg veel geluk qua kleuren! Je kan veel kleuren hebben, maar warme tinten zoals bruin, donkergroen of goudtinten staan jou erg goed. Dit komt omdat je met een lichte huid en donkere ogen vaak een gele ondertoon in je huid hebt, hierdoor passen dus warme tinten bij jou. Vermijd liever pastelkleuren of kleuren met een koele ondertoon. Omdat je al een warme ondertoon hebt steek dit erg bij elkaar af.
Heb je een Lichte huid, ogen & een donkere haarkleur?
Met deze combinatie is erg mooi om de nadruk te leggen op je mooie lichte ogen. Dit doe je door cut out boots te kopen met donkere kleuren. Denk hierbij voorbeeld aan donkergroen of donkerblauw. Vermijd hier wederom pastel pinten, dit maakt je huid een beetje grauw.
Heb je een Lichte huid, ogen & rood haar?
Kies dan voor cut out boots in aardetinten, donkergroen of donkerblauw. Vooral donkerblauw staat erg mooi, dit geeft een mooi contrast met de rode kleur van je haren. Vermijd liever de kleuren rood en oranje. Hiermee wordt het snel te druk.
Heb je een Getinte huid & donkere ogen?
Deze meiden hebbe ook weer geluk, jou staat ook bijna elke kleur. Het beste kan je gaan voor een cut out boot met rood, mooie aardetinten, geel of gewoon simpel wit. Deze kleuren laten je huid meer stralen. Eigenlijk heb je met deze combinatie máar 1 kleur die je het beste kan vermijden. Dit is de kleur grijs.
Heb je een Donkere huid, ogen & een donkere huid?
Met deze combinatie staan felle kleuren je fantastisch! Ga hier voor rood, okergeel of felroze. Het maakt niet zoveel uit welke kleur je kies, als het maar fel is. Vermijd hier ook het liefste grijstinten en je zit er tip en top uit!

Als je dan de perfecte cut out boot hebt gevonden, moet er nog voor zorgen dat hij zo lang mogelijk mee gaat! Hier hebben we natuurlijk ook een paar tips voor, lees dus snel verder

Hoe voorkom je dat je cut out boots vies worden

Je kunt je cut out boots het beste verzorgen met een laklotion of een speciale crème voor leer. Hierdoor krijgen je cut out boots meer glans en houd je ze heerlijk soepel. Deze laklotion kan je het beste aanbrengen nadat je je schoenen hebt schoongemaakt. Breng de laklotion aan, laat het even intrekken en wrijf het eruit met een droge doek.

Hoe krijg je je cut out boots weer schoon

Heb je een lelijke beschadiging in je lak van je shiny cut out boots? Je kan dit met nagellak er gemakkelijk wegwerken! Nog een tip voor een krasje in het lak: poets ze weg met vaseline en een wattenstaafje. Gebruik, om ze daarna weer te laten glanzen, wat Glassex. Verder kunnen je cut out boots makkelijk vies worden door de regen of de sneeuw. Dit los je heel makkelijk op door wat azijn op een tandborstel te smeren en de vlekken er uit de vegen.


Dit was het dan! Alle informatie die je nodig hebt om de perfecte cut out boots te shoppen!

Join the club!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste musthaves en kortingen speciaal voor jou!