Heb je al een account? Log hieronder in.

Blouses dames

Blouses en nog meer blouses

De blouse is super populair en is een grote aanvulling op je garderobe. De welbekende blouse heb je in ontzettend veel varianten en ik durf wel met zekerheid te zeggen dat bijna iedereen eentje in haar kast heeft hangen. Het leuke met blouses is dat je alle kanten ermee op kan. Je kan denken aan de geaccentueerde witte die vooral heel zakelijk oogt, maar tegenwoordig heb je ook blouses met de meest leuke printjes en pasvormen. Je ziet ze overal. De meeste grote stijliconen en influencers op Instagram zie je in de meest diverse blouses. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat ze een beetje underrated zijn, want ja, ze zijn niet persé een groot fashion statement. Wél super tijdloos en leuk te stijlen bij ontzettend veel looks. In deze blog zal ik je meer vertellen over wat voor soorten blouses er allemaal zijn en wat je hier het beste bij aan kan doen.

Blouses dames

Blouse balloon sleeve

De ballon mouwen zijn weer helemaal hip! Dus een blouse met ballon mouwen kon natuurlijk niet ontbreken. Deze blouse heeft wijd uitlopende mouwen. Superleuk boven een rokje. Wanneer je kiest voor een effen kleur zal dit zorgen voor een chic effect. Door er een rokje met print onder te dragen zal de look erg fashionable en trendy worden. Toch liever een opvallend kleurtje, of printje? Stijl de blouse dan met een pantalon of een mooie skinny jeans met een paar hakken, heel fancy! Die ballon mouwen zorgen voor een heel leuk effect.

Blouses dames

Bron: Pinterest 

Pofmouw blouses dames

Dat de grote, gepofte, oversized mouwen in zijn, weten we volgens mij nu wel en daarom heb je de blouse ook in de pofmouw variant. En ook al denk je misschien dat deze veel weg heeft van de ballon mouwen, het is toch daadwerkelijk wat anders. Waar de ballon mouwen juist wijd uitlopen naar onder, begint de pof van de pofmouw al meteen bij de schouders. Zo creëer je een speels effect en lijken je schouders wat breder en ja, dit is juist een goed ding! Wanneer jij jouw schouders accentueert zal jouw taille dunner lijken! Dit doordat je heupen en schouders dan aanzienlijk ‘groter’ zijn dan je taille. Supervrouwelijk dus eigenlijk.

Blouses dames

Bron: Pinterest 

Chique blouses

De blouse wordt vaak gezien als een net fashion item. Het ligt er natuurlijk aan hoe je de blouse draagt, maar wanneer je graag netjes voor de dag wil komen is die erg passend. Je kan de nette blouse dragen naar een belangrijke vergadering, naar werk of omdat je erg graag chic uitziet! Je kan kiezen voor een glanzend stofje, dit ziet er altijd erg mooi uit en straalt klasse uit. Een mooie pantalon eronder doet het goed, maar een spijkerbroek kan ook zeker. Wil je graag helemaal klassiek en netjes? Kies dan voor een pantalon of kokerrok met hakken. Wil je toch een beetje dat chiquere stoer? Dan kan je er ook een denim broek bijdragen.

Blouses dames

Bron: Pinterest, Pinterest, NET-A-PORTER

Blouses dames met print

Een leuke print op de blouse kan wonderen doen! En wil je graag niet te lang over je outfit nadenken, maar er wel trendy bijlopen? Kies dan voor een met print, simpele broek eronder en je ziet er harstikke goed uit met heel weinig moeite. Je kan de outfit nog wat pimpen met accessoires en leuke hakken, maar dit is niet persé nodig. De blouse met print trekt zelf al aandacht dus de rest eromheen mag best eenvoudig en rustig zijn.

Blouses damesBron: Pinterest, SilkFred, Webstash, ComeGetFashion