Capsule wardrobe

De party days vol met glitter en glamour zijn bijna voorbij en we gaan alweer 2023 in! Dit betekend tijd voor een cleane start, waardoor je het jaar lekker rustig in kan gaan. Dit kan je doen doormiddel van een capsule wardrobe. Een capsule wardrobe is een minimalistische garderobe die bestaat uit een klein aantal kledingstukken die allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. De basisstukken zijn tijdloos, maar met een paar opvallende eyecatchers kan je wat meer spice aan je outfits toevoegen. Bij elk seizoen vul je een aantal seizoensgebonden trendy items toe aan je capsule wardrobe. Het is een selectie van je favo kledingstukken die een seizoen meegaat. Officieel bestaat een capsule wardrobe uit 37 items, die 3 maanden in je kast hangen.

Capsule wardrobe voorbeeld

Brrr.. Het is zo koud buiten! De winter komt eraan, dit betekent dat het tijd is voor je winter capsule wardrobe. Wees dit seizoen lekker creatief en combineer verschillende laagjes om warmte en gezelligheid te creëren. Met een aantal veelzijdige kleding stukken kan je easy mixen en matchen voor verschillende stylen en outfits. Wat sowieso musthaves zijn voor je winter capsule wardrobe zijn zijn warme bovenkleding, zoals een pufferjack of lange wollen jas, gebreide truien, oversized sweaters, basic tops, jeans, leren leggins, een sweaterdress, alledaagse laarzen, hoge over de knee laarzen, mutsen, sjaals en handschoenen. Als jij zorgt dat je al deze items deze winter in je capsule wardrobe hebt hangen, dan kom je dit seizoen sowieso fleeky door zonder geld uit te geven, perfect toch?!

Capsule kleding

Een capsule wardrobe bestaat vooral uit basic items, zoals een simpele blouse, een jeans, een wit t-shirt of een zwarte blazer. Maar wat belangrijk is, is dat je ook weer niet té simpel moet denken. Denk juist in details wanneer je een item koopt, bijvoorbeeld een wit t-shirt met hoge kraag, een high waist jeans, een zwart bickerjack of een oversized blazer. Dit zoekt super easy, het scheelt je tijd én je weet zeker dat je iets koopt wat je nodig hebt en dus ook zal dragen. Als je deze items in je gardrobe hebt kun je hoe dan ook áltijd een outfit samenstellen en je weet zeker dat het ook nog is super fashionable is. Deze basic items zijn tijdloos en gaan dus echt wel een paar seizoenen mee.

Doel van een capsule wardrobe

Waarvoor is een capsule wardrobe nou eigenlijk zo handig? Een capsule wardrobe bespaart je eigenlijk gewoon super veel geld, de uitdaging is namelijk om aan het begin van het seizoen te zorgen dat je capsule collectie compleet is, zodat je tijdens het seizoen niet meer hoeft te shoppen! Hierdoor is de kans op miskopen kleiner en geef je veel minder geld uit aan kleding die je eigenlijk toch niet nodig hebt. Je hebt namelijk al gekozen wat voor jou de belangrijkste kledingstukken zijn. Hierdoor heb je dus 4 capsule wardrobes in één jaar.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5 EURO korting op je bestelling!