KNITWEAR

Knitwear kopen

                                                                                                                   

                                                                                                                                                 Ga direct naar de knitwear categorie:

Shop now!

Knitwear is een breed begrip, want wat is knitwear nou precies? Het antwoord op deze vraag en de trends op het gebied van knitwear van dit najaar/winter lees je in deze blog!

Wat is knitwear?

Knitwear is een heel breed begrip, je ziet het begrip vaak terug in categorieën in webshops, maar ook in de winkels heb je wel eens een speciale ‘knitwear’ afdeling. Knitwear is simpel gezegd, gebreide artikelen, dit kunnen fijn en grof gebreide items zijn. Er zijn gebreide truien, jurkje, mutsen, sjaals maar ook t-shirts kunnen gebreid zijn. In dit geval is het heel fijn gebreid, zodat je het eigenlijk niet ziet.  Het ontstaan van knitwear is a long time ago. Knitwear was voor het eerst te zien in de 11e eeuw na Christus. Hierbij kwamen de eerste items vanuit Egypte. Andere vondsten stammen af uit de Middeleeuwen, deze vondsten kwamen uit London, Oslo en Amsterdam. In de tijd daarna waren het vooral de Schotten en Ieren die van breien een dagelijkse bezigheid hebben gemaakt. Er bestonden zelfs speciale knitting schools. De welbekende ‘kabeltrui’ werd pas in de 20e eeuw gemaakt.

Voordelen van knitwear

De grootste voordelen van knitwear zijn: warm en comfortabel. Over comfortabel kan nog getwist worden, omdat sommige mensen last hebben van ‘kriebel truien’. Dit is alleen het geval als er echt wol in verwerkt is. Acryl is de synthetische vervanger van wol. Dit materiaal jeukt niet, maar heeft wel de overige voordelen van wol gemeen. Zoals hoge rekbaarheid, warmte vasthoudend, hoge elasticiteit, kreukt snel maar de kreuken verdwijnen vanzelf weer. Strijken is dus niet nodig! En het allergrootste voordeel is natuurlijk dat het lekker zacht is waardoor het draag comfort hoog is.

Knitwear trends najaar/winter

Dit najaar en in de winter zien we veel knitwear terug zoals ieder jaar. Hieronder een overzicht van een aantal trends die we dit najaar en winter veel terug zullen zien.

OVERSIZED KNITWEAR

Wij houden van deze trend! Dit najaar kunnen we helemaal wegkruipen in de fijne grote, oversized truien. Ook is de mouwlengte langer dan hiervoor waardoor er meer volume ontstaat. Wat is er nou leuker dan in je comfy outfit tóch stylisch verantwoord de deur uit kan gaan. Wat is er nou leuker dan in je comfy outfit tóch stylisch verantwoord de deur uit kan gaan :) 

Oversized gebreide truien

Oversized gebreide truien

COLLETJES

Yay! Dit najaar zie je heel veel colletjes. De grote van de col kan variëren van een klein opstaande boord tot een grote oversized col. Dit is erg fijn, want zo ziet er voor iedereen wel een trendy item bij. De colletjes zien we vooral veel terug bij truien, máár ook veel bij de knitted jurken.  

 

Oversized knitted dresses

De gebreide jurken kunnen oversized zijn. Dan staan ze erg leuk met een panty en stoere boots, of met overknee laarzen.

Oversized gebreide jurken

 

Aansluitende knitted dresses

Naast de oversized jurken, zijn er ook gebreide aansluitende jurken. Deze vallen erg mooi aansluiten door de hoge elasticiteit van het materiaal.

 Aansluitende gebreide jurken

 

 

Oversized trui met col

Hetzelfde als met de jurken heb je oversized, maar ook aansluitende truien met col. Zo’n oversized trui met col is erg mooi in combinatie met een strakke skinny jeans of een leren rokje en hakken.

 Oversized gebreide truien met col

 

Aansluitend truitje met col

Een aansluitend truitje staat erg mooi als je hem bij een rokje in draagt of bij een high waisted mom jeans en stoere boots. 

 Aansluitende gebreide truien

 

TWIN SET

Comfortabelheid level 100: de knitwear twin set. Dit is een gebreide broek/legging met een bijpassende gebreide top. Deze zijn ideaal voor thuis, maar je ziet ze ook steeds vaker terug in het straatbeeld. Comfortabel; CHECK!

Knitwear twin set

 

KNITWEAR ACCESSOIRES

Natuurlijk zijn de gebreide mutsen, sjaals, handschoenen en haarbanden ook weer terug van weggeweest. De knitwear accessoires passen bij iedere winterjas. Ga je voor een simpele gebreide muts, of toch liever wat speelser met een pompon erop?

Knitwear accessoires

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste musthaves en kortingen speciaal voor jou!