Make up kwasten

Make up kwasten voor dames. Als je make up draagt heb je ze vast wel. Maar wat voor soorten make up kwasten bestaan er nu eigenlijk allemaal? Zijn de duurdere beter dan de goedkopere? Maakt de kleur van de kwast uit? Welke kleur oogschaduw past bij mijn oogkleur? Lees verder om antwoord te krijgen op die vragen en nog veel meer!

Foundation kwast

Foundation kwast voor dames. Je raad het al. Deze kwast is bedoelt voor het aanbrengen van foundation. De kwast is plat en daarom handig om foundation mee aan te brengen. Je kan ook een beauty blender gebruiken als je dit fijner vindt. Er blijft vaak wel veel make up achter in de beauty blender. Daarom is een foundation kwast vaak een goed alternatief.

Make up kwasten schoonmaken

Make up kwasten schoonmaken. Als je ze elke dag gebruikt is het verstandig om ze gelijk na gebruik even om te spoelen en af te drogen. Je kan ze dan het beste een keer in de week grondig schoonmaken. Als je minder vaak gebruikt kun je het beste na gebruik gelijk grondig schoonmaken. Zo blijft er niet te veel troep in hangen. Er zijn verschillende manieren en middelen om je kwasten schoon te maken, bijvoorbeeld met:

  • Make up remover
  • Kwast reiniger
  • Make up kwasten reiniger met patroon
  • Water en zeep

Je kan dus verschillende dingen kopen om te zorgen dat je kwasten mooi blijven en daarom lekker lang meegaan. Als je daar liever niet al te veel geld aan uitgeeft kun je sommige dingen zelf maken. Hierover zijn online veel voorbeelden en tutorials te vinden.

make up kwasten schoonmaken

Make up kwasten set

Make up kwasten set voor dames. Je kan make up kwasten ook verkrijgen in de vorm van een set. Bijvoorbeeld een set voor je ogen, lippen of wangen. Je kan ook een complete set kopen met alle soorten kwasten die je maar nodig kan hebben. Dit hoeft niet eens heel erg duur te zijn. De sets en kwasten zijn ook te verkrijgen in verschillende kleuren. Deze zijn eigenlijk alleen voor de sier. Dus als jij graag paarse of groene kwasten wil moet je dat vooral doen.

Make up kwasten set

Poederkwasten

Poederkwasten voor dames. Deze kwasten gebruik je om poeder aan te brengen. Blush, bronzer noem het maar op. Deze kwasten zijn daar perfect voor. Ze zijn wat groter dan andere kwasten en ze zijn vaak zacht. Je kan de kwast ook gebruiken om je Blush, highliter en brozer te blenden. Zo heb je niet 3 strepen aan elke kant van je gezicht. Zorg dat je je kwast na gebruik goed schoonmaakt anders heb je bronzer zitten waar je Blush hoort enzovoort. Dat zou zonde zijn.

Oogschaduw kwasten

Oogschaduw kwasten voor dames. Deze gebruik je om je oogschaduw mee aan te brengen, je hebt hiervan verschillende soorten. Dikke of dunnere en harde of zachtere kwasten. Voor je arcadeboog is het handig om een zachte grotere te gebruiken. Een zachte grote kwast is ook handig als je je hele ooglid dezelfde kleur wilt geven. Je kan met oogschaduw je make up look helemaal afmaken. Deze kleuren kun je het beste gebruiken bij jou oogkleur:

  • Blauwe ogen: nude of bruin.
  • Groene ogen: rood, paars en oranje.
  • Bruine ogen: bruin of goud.
  • Grijze ogen: groen of blauw.

Oogschaduw kleuren voor dames

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste musthaves en kortingen speciaal voor jou!