Mondkapjes

Je kan er niet meer omheen: een mondkapje. Voor de veiligheid van jou en van anderen wordt er op steeds meer plekken een mondkapje gedragen. In deze blog lees je meer over het mondkapje, het aanbod in mondkapjes én hoe je het kapje het beste dragen.

Mondkapjes steeds belangrijker

Je komt er in deze tijd niet meer omheen: mondkapjes! Iedereen kent ze en iedereen moet er nu wel inmiddels een paar in huis hebben liggen. In deze blog vertel ik je meer over mondkapjes, hoe zijn ze ontstaan en welke soorten mondkapjes je allemaal hebt.

Mondkapjes

ONTSTAAN VAN DE MONDKAPJES

Iedereen weet inmiddels wat een mondkapje is, maar hoe zijn mondkapjes ontstaan en wanneer zijn ze op de markt gekomen? Wie het mondkapje heeft bedacht of hoe het mondkapje is bedacht is onduidelijk. Wat we wel weten is dat je de eerste mondkapjes, hoe we die nu kennen, te zien kreeg rond 1918 toen de Spaanse griep uitbrak. Het gaf bescherming tegen de besmettelijke delen in lucht, te vergelijken dus met COVID-19 van nu. Mensen hadden al veel eerder een soort… ja…. vogelmasker voor hun gezicht wanneer de pest uitbrak maar dat is toch een heel ander mondmasker als hoe we ze nu kennen. Het mondkapje is dus altijd al gebruikt als beschermingsmiddel en niet als accessoire bij je outfit bijvoorbeeld. Het wordt echt pas uit de kast getrokken wanneer dit moet en nodig is!

Mondkapjes

MONDKAPJES VAN NU

Met de kennis van nu kunnen we de meest gekke en creatieve mondkapjes bedenken die net zo goed hun werk doen als een medisch mondkapje. Als je bijvoorbeeld wil dat je gezicht nog te zien is, kan dat! Je hebt nu doorzichtige mondkapjes die je wel helemaal bedekt maar waarbij je gezicht nog helemaal te zien is, hoe cool! Of als je bang bent dat je mondkapje niet gaat passen omdat je denkt dat hij te groot of te klein is, dan is daar ook een oplossing voor. Je hebt namelijk heel veel keuze in verstelbare mondkapjes, superhandig dus! Bij ComeGetFashion hebben wij daar ook al aan gedacht, al onze mondkapjes zijn verstelbaar.

Mondkapjes

Bron: Pinterest

SOORTEN MONDKAPJES

Je hebt verschillende soorten mondkapjes: Stoffen, medische en er zijn nog meer soorten maar voor nu gaan we het over deze twee hebben. Stoffen mondkapjes zie je toch wel het vaakst, je hebt ze in allerlei soorten printjes en vormen. Als we in deze tijd toch mondkapjes moeten dragen, dan maar de allerleukste print uitzoeken, vinden jullie niet? Je hebt effen kleuren maar je hebt ook mondkapjes met de gekste en/of mooiste patronen erop! Ik heb hieronder een paar voorbeelden uitgekozen uit de collectie van ComeGetFashion.

Mondkapjes

Stijlcombinaties met het kapje

Je kunt er met je mondkapje ook wat leuks van maken natuurlijk als je er toch nog een beetje modieus en fashionable bij wil lopen. Ik heb twee voorbeelden bedacht waardoor jij er helemaal klaar voor bent om je huis te verlaten. Mijn eerste voorbeeld is; laat je mondkapje matchen met de rest van je outfit. Als je een basic beige shirt aan hebt, doe dan dit mondkapje erbij en je bent ready om de deur uit te gaan! Of wanneer je een hele rustige en basic outfit aantrekt, zoals bijvoorbeeld zwart of wit, neem dan juist dit mondkapje mee wanneer je het huis uit bent, zo valt je mondkapje lekker op! Zo krijg je samen met je mondkapje toch een hele leuke outfit bij elkaar van top tot teen. We love it!

Mondkapjes

 Bron: Pinterest

MONDKAPJES IN NEDERLAND

We hadden het hier in Nederland niet verwacht, maar ook wij moesten vanaf midden 2020 een mondkapje dragen in het openbaar vervoer. Wat inmiddels al veel meer plekken zijn geworden… Overal een mondkapje op waar je de lucht niet kan zien, wat onze premier Rutte zo mooi zegt. Dat zijn nogal wat plekken. Je kunt in deze tijd dus niet genoeg mondkapjes in huis hebben!

Stay safe iedereen :)

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste musthaves en kortingen speciaal voor jou!