Riemen

Riemen voor dames. Je draagt ze vast wel eens ze bestaan in allemaal verschillende soorten, kleuren en maten. Maar welke riem past goed bij jou? Hoe stijl je een riem leuk? Lees snel verder om antwoord te krijgen op die vragen en nog veel meer. Riemen zijn oorspronkelijk bedoelt om te zorgen dat je broek niet afzakt maar tegenwoordig zijn er ook heel veel andere functies voor. Je hoeft een riem niet meer perse te dragen omdat anders je broek afzakt. Je kan ook gewoon een riem omdoen voor de sier.

Tailleriem

Tailleriem voor dames. Deze riem is gemaakt om bij je taille te zitten. De riem is meestal dun maar je kan de riem ook dikker verkrijgen. Een tailleriem is dus gemaakt om in je taille te hangen. Meestal wordt zo’n riem gedragen bij een jurkje die anders wijd zit om de taille. Zo wordt de taille mooi geaccentueerd. Je kan een tailleriem ook dragen bij een hoge rok of een high waisted jeans. Taille riemen bestaan er in verschillende kleuren zoals wit, bruin of zwart. Je kan een kleur dragen die past bij het kledingstuk wat je draagt of juist een totaal andere kleur.

Taille riemen voor dames

Bron: Pinterest

Riemen dames

Riemen voor dames. Riemen werden vroeger gebruikt om te zorgen dat een broek of rok niet afzakte maar tegenwoordig is dat lang niet altijd het geval meer. Er bestaan allerlei soorten riemen zoals:

  • Leren riemen
  • Taille riemen
  • Ceinturen

Een riem hoeft niet perse een gesp te hebben om de riem mee vast te maken maar dit kan wel voorkomen. De riem van vroeger had een gesp om de riem strakker, losser en vast te maken. Riemen blijven natuurlijk handig als je broek of rok iets te los zit. Maar dan moet je er wel voor zorgen dat je de juiste riem maat draagt. Je kan het beste jezelf opmeten rond de plek waar je de riem wil dragen. Dit kun je het beste rond de middag doen zodat je al wel wat hebt gegeten. Dit kan in je taille zijn en dan koop je de riem die daar het beste bij in de buurt komt. Stel dat je taille 73 centimeter is en de maten zijn 70 of 75 centimeter. Dan is het handig om te kiezen voor de riem die wat groter is.

Leren riemen

Leren riemen voor dames. Leren riemen zijn van zichzelf natuurlijk al onwijs stoer. Daarom is het leuk om ze te stijlen met cowboy boots. Een bruine leren riem zou ook heel erg leuk staan bij een wit jurkje. Als je dan een ceintuur neemt staat dat prachtig je zou daar zelfs nog bruine cowboy boots onder aan kunnen dragen. De meeste leren riemen zijn gemaakt van nep leer. Maar je kan ook leren riemen verkrijgen van koeienhuid of koeien vacht.

Leren riemen voor dames

Bron: Pinterest

Ceinturen

Ceinturen voor dames. Een ceintuur is een ander woord voor riem. Meestal een koord of touw. Die gedragen wordt om de middel. Er bestaan verschillende soorten van. Je kan ze verkrijgen als ketting, gevlochten riem of een stuk stof die je zelf om je middel moet knopen. Bij sommige jurken en broekpakken zit standaard een ceintuur. Ook het onderdeel waarmee je jouw badjas vastknoopt heet een ceintuur. Sommige ceinturen zijn gemaakt van leer en sommige van stof.

Ceinturen voor dames

Bron: Pinterest

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de nieuwste musthaves en kortingen speciaal voor jou!