Knitwear

Knitwear, iedereen kent het wel! koude en donker dagen zijn weer aangebroken, hierdoor is het weer tijd voor knitwear! YAY. Knitwear heeft natuurlijk ssuuuper veel verschillende varianten. Van jurkjes tot truien, je kan het zo gek niet bedenken. Wil je weten wat allemaal ander knitwear valt en hoe je knitwear het beste kan stijlen, lees dan snel verder!


                                                                                                       Shop hier je favoriete knitwear!

Shop now!

  

Inhoudsopgave

 1. Knitwear truien
 2. Knitwear jurken
 3. Knitwear voor de koude dagen
 4. Voordelen van knitwear
 5. Nadelen van acryl knitwear
 6. Wat is pillen
 7. Voorkom dat je knitwear gaat pillen
 8. Tips om de pillen te verwijderen van je knitwear
 9. Voorkom dat je knitwear gaat kriebelen
 10. Hoe verwijder je de kriebel pluisjes van je knitwear
 11. Kledingadvies knitwear
 12. Welke kleur knitwear past bij jou
 13. Knitwear wasadvies

Knitwear truien

Er zijn zoals al eerder genoemd, super veel verschillende categorieën voor knitwear, we beginnen makkelijk met de knitwear truien!
De knitted v-neck top brown, is de eerste trui in ons rijtje. Deze trui is super basic, maar met een super leuk licht bruin kleurtje. Door de kleur ben je met deze trui klaar voor de herfst.
De tweede in dit rijtje truien is de knitted col sweater black. Deze trui is wederom super basic met een zwart kleurtje. Deze trui heeft een colletje dat je lekker warm houdt in de winter. Het is een oversized fit, waardoor een outfit een comfy uitstraling krijgt.
De derde trui in dit rijtje is de soft leopard sweater brown. Deze trui is niet zo basic als de twee truien hierboven. Deze trui heeft een luipaard printje met een mooi bruinig herfstkleurtje als. Deze trui heeft wederom een ovesized fit, waardoor de outfit een comfy uitstraling krijgt.

knitwear truien

Nu we de truien hebben gehad gaan we over na de jurkjes, deze jurkjes kun je leuk combineren met een panty en een paar leuke boots.

Knitwear jurken

Het eerste jurkje in het rijtje is de knitted sweater dress col black. Dit is een basic zwart jurkje met een colletje om je lekker warm te houden tijdens de koude dagen. Dit jurkje is onesized en valt een beetje oversized.
Het tweede jurkje in dit rijtje is de bijna hetzelfde jurkje als het jurkje hierboven, maar dan in een andere kleur. De knitted sweaterdress col beige is de perfecte aanwinst voor je wintercollectie. Dit jurkje is onesized waardoor hij een oversized uitstraling krijgt.

knitwear jurken

Knitwear voor de koude dagen

Naast jurkjes en truien zijn er natuurlijk nog veel meer varianten van knitwear, zo heb je natuurlijk nog sjaals, mutsen en hoofdbandjes om de deze winter lekker warm te houden. Hieronder laat ik een paar van deze varianten zien voor inspiratie.

knitwear voor de koude dagenNu je weet welke verschillende varianten er bestaan van knitwear, kan je je bezig houden met het stijlen van je knitwear. Je hebt verschillende stijlen waarbij knitwear te pas komt. Hier onder laat ik je een paar stijlen zie

verschillende stijlen

Voordelen van knitwear

Knitwear is meestal gemaakt van acryl, hieronder een rijtje met de leukste voordelen van acryl:

   1. Acryl isoleert de warmte goed deze truien zijn daarom perfect voor de koude winterdagen.
   2. Acryl is goed bestand tegen licht en is heel erg kleurvast. Als je bijvoorbeeld een rode trui hebt zal deze kleur niet snel vervagen of verwerven.
   3. Acryl heeft een hele lage slijtvastheid, veel lager dan de andere synthetische materialen.
   4. Als laatste is acryl makkelijk wasbaar in de wasmachine. Let op! Je moet acryl niet te heet wassen, maar hier kom ik later op terug

Naast de vele voordelen heeft knitwear van acryl ook een paar nadelen. Hieronder een rijtje met de nadelen van acryl en hoe je deze nadelen het beste kan voorkomen.

Nadelen van acryl knitwear

   1. Acryl knitwear kan heel snel gaan pillen, na een paar keer wassen kan je trui en gaan pillen. Dit is natuurlijk niet mooi, maar no worries hier heb ik later een paar super handige tips voor!
   2. Een trui van acryl is er brandgevoelig, pas dus op met al je gezellige geurkaarsjes in de winter.
   3. Acryl knitwear kan heel snel gaan kriebelen. Niemand vindt het natuurlijk fijn om een kriebel trui aan te hebben, maar no worries daar heb ik later in dit artikel ook nog handige tips voor!

 Wat is pillen

Het woord pillen is al eerder voor gekomen hier, maar wat is het nou eigenlijk? Pillen zijn de pluisjes op je knitwear dat ontstaan is door de wrijving van het stof. Als kleding tegen elkaar aan wrijft ontstaan er kleine pluisjes. Dit ontstaan zowel tijdens het dragen van je knitwear als tijdens het wassen van je knitwear.

Voorkom dat je knitwear gaat pillen

Zoals ik al eerder zei is het pillen een groot nadeel van knitwear. Je wilt je lievelingstrui natuurlijk vaker als 1x aan. Met deze tips hoef je niet meer bang te zijn voor pillen. Zo voorkom je dat je trui gaat pillenDe eerste tip klinkt misschien logisch, maar hier gaat het al vaak mis. Volg het waslabel, zo’n label zit er natuurlijk niet voor niks in

   1. Was je knitwear binnenste buiten. Pillen ontstaat door de wrijfing van de kledingstukken tegen elkaar aan. Dit gebeurt vooral als je je trui gaat wassen, maar als hem binnenste buiten wast dan wrijft de binnenkant en niet de buitenkant! Nu gaat de binnenkant wel pillen, maar dat ziet toch niemand.
   2. Kies het juiste wasprogramma, dit klinkt misschien ook vrij logisch, maar gaat ook nog veel fout. Op de meeste wasmachines heb je een aparte ‘wol’ stand. Zorg ervoor dat je je knitwear op deze stand wast. Hiermee kan je de pluisvorming voor een groot deel tegen gaan.
   3. Knitwear dat gevoelig is voor pillen kan je beter niet wassen met kleding met harde voorwerpen, denk hierbij aan ritsen. Als je het helemaal goed wilt doen is het een optie om je knitwear in een aparte waszak te wassen. Zo voorkom je dat de knitwear tegen elkaar aan schuurt en voorkom je ook pillen.
   4. De droger is geen ideale optie voor je knitwear, hier ontstaat wederom weer te veel wrijving met andere kledingstukken. Laat je knitwear daarom drogen aan de buitenlucht.
   5. De laatste tip om pillen te voorkomen is: leg je knitwear een nachtje in de vriezer!

Als je dit rijtje nou nét iets te laat leest je en trui al aan het pillen is, heb ik hier een paar tips om pillen van je knitwear te verwijderen

Tips om pillen te verwijderen van je knitwear

   1. Verwijder je pillen met een pluizendief, met dit apparaatje scheer je de pluisjes van je knitwear af. Wees wel voorzichtig dat je niet te hard op het stof drukt.
   2. Verwijder ze met een pluizenborstel, dit is vergelijkbaar met de tip hierboven. Aan deze borstel blijven de pluisjes kleven en je kan ze hierdoor gemakkelijk verwijderen. Let op! Dit werkt alleen bij pillen die al los zitten.
   3. Verwijder ze met een scheermesje, dit klinkt misschien een beetje heftig maar het werkt zeker! Tip: gebruik een bot scheermesje, zo voorkom je dat er hele gaten in je knitwear komen.
   4. Deze tip klinkt misschien een beetje raar, maar gebruik een puimsteen. Wrijf eerst met een puimsteen over de gebieden met pillen en ga er daarna overheen met een kledingroller. Voillaa je pillen zijn nergens meer te bekennen!

Voorkom dat je knitwear gaat kriebelen

Het volgende nadeel in het nadeel lijstje was, dat knitwear heel snel kan gaan kriebelen. Ik heb hier onder  een tip om te voorkomen je nieuwe trui gaat kriebelen. Lees dus snel veder!

   1. Waar het vaak mis gaat is in het droogproces. Knitwear is namelijk niet gemaakt om in de droger te gooien. Sterker nog hier ontstaan de kriebelpluisjes. Dit heb ik natuurlijk ook al eerde genoemd bij het lijstje tegen pillen, maar dit geldt ook voor dit lijstje. Het beste is dus om je knitwear te drogen aan de buitenlucht!

Hoe verwijder je de kriebel pluisjes van je knitwear

Als je dit nou leest en je denkt: ja leuk allemaal, maar ik heb het al verpest, no worries ik heb hieronder een paar tips om van je kriebel trui af te komen. Lees dus snel verder!

   1. Masseer je knitwear in, in een mengsel van lauw water en conditioner. Laat dit eventjes in trekken en spoel het dan goed uit met water. Het water moet wel op hetzelfde temperatuur zijn als het mengsel.
   2. Er is nog een mengsel om je knitwear kriebelvrij te maken. Meng koud water met een paar eetlepels witte azijn. Laat je knitwear ongeveer 15 minuten weken in het mengsel en spoel de trui dan voorzichtig uit. Je kan je knitwear ook nog een keertje naspoelen als de azijnlucht te heftig is.
   3. Maak je knitwear een klein beetje nat en leg het in een zak in de vriezer. Laat je knitwear de volgende dag weer ontdooien. Let op: laat het knitwear rustig ontdooien en ga er dit aan lopen trekken, dit kan de vezels breken.

Kledingadvies knitwear

Nu je precies weet hoe je knitwear mooi kan houden is het nu tijd om de perfecte knitwear uit te zoeken. In dit kopje gaan we ons even focussen op acryl truien. Heb je je altijd al afgevraagd wel type trui bij jouw lichaamsbouw past? Lees dan snel verder

   1. Voor de lange meiden onder ons, probeer een wijde coltrui. Vrouwen met een lange lengte kunnen een coltrui heel goed hebben. Als je dan ook nog gaat voor een wijde coltrui dan houd je het lekker nonchalant.
   2. Voor de kleine meiden onder ons, probeer een kort vallende trui. Kies voor een kort model dat op je heupen valt.
   3. Heb je een appel-vorm, probeer dan een cardigan met een leuk riempje. Met dit riempje kan je de aandacht leggen op je taille.
   4. Als je een peer-vorm hebt, probeer dan een korte coltrui. Bij een peer vorm heb je een smal boven lichaam, dit moet je niet weglaten vallen door een wijde trui. Ga voor een opvallende coltrui waardoor je meer lengte creëert.
   5. Als je brede schouders hebt ga dan voor een vierkante trui. Met deze trui trek je juist aandacht naar je schouders.
   6. Heb je grote borsten, ga dan voor een trui met een lagere hals. Zo laat je een klein beetje huid zien wat de aandacht verplaats van je borsten. Als je het helemaal goed wilt doen moet je gaan voor een aansluitende stof, dit verlegt de aandacht naar je taille.
   7. Heb je kleine borsten, ga dan voor een trui met een V-hals. Door de V-hals lijken je borsten groter.

Nu je precies weet welke soort trui past, wil je natuurlijk nog weten welke kleur het beste bij jou past.

Welke kleur knitwear past het best bij jou

Heb je blauwe ogen en blond haar, dan kan je het beste gaan voor warme kleuren. Bijvoorbeeld abrikoos, zalmroze, warme rode en paarstinten of camel bruin.
Heb je grijsblauwe ogen en licht/donkerblond haar, dan kan je het beste gaan voor grijzige kleurtinten. Bijvoorbeeld legergroen, donkergrijs of een blauwachtig paars.
Heb je licht blauwe ogen en rood of kastanjebruin haar, dan kan je het beste gaan voor warme subtiele kleuren. Bijvoorbeeld oranje, bruin of olijfgroen.
Heb je diepbruine ogen en donker haar, dan kan je het beste gaan voor felle kleuren. Bijvoorbeeld roze, rood of blauw.

Knitwear wasadvies

Ik heb het al vaker genoemd, maar het wassen van je knitwear kan al heel snel verkeerd gaan. Knitwear is van synthetische stoffen gemaakt, synthetische stoffen zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Je moet alleen een beetje oppassen met wassen. Je moet knitwear wassen op maximaal 40 graden. Als je dit nog iets te spannend vindt kan je op safe spelen en je knitwear wassen op wolwas- of fijnwasprogamma.