PIED DE POULE PRINT

 

 Pied de poule. Ik zie je al denken. Pie de wat? Het is inderdaad een best ingewikkeld woord. De letterlijke vertaling is: voet van kip. Ja, dat is wat deze print moet voorstellen! Echte kippenpootjes. En wat zijn deze kippenpootjes populair. Je ziet de trend namelijk ontzettend veel. Of we het nu hebben over de jaren 80, jaren 90, nu of nog veel verder terug. De trend is al eeuwenoud maar nog steeds très chique, wat we te danken hebben aan grote modemerken zoals Dior en Chanel. De print staat vooral bekend om haar zwart/wit kleurcombinaties, maar tegenwoordig zien we de print ook in allerlei verschillende kleuren. Dit geeft nog meer stijlcombinaties en stijlopties! En niet alleen zien we de print in de modewereld, want je ziet pied de poule ook veel in het interieur. Van kleine accessoires tot aan behang in deze print. We kunnen wel zeggen dat pied de poule niet meer is weg te denken! In deze blog zul je de ins & outs van deze print te weten komen. Om te beginnen bij het ontstaan van de print en later in deze blog ga ik meer in op de mode- en interieurtrends van pied de poule. Veel leesplezier!

shop now pied de poule jassen

Shop hier de leuke pied de poule jassen!

Pied de poule op de runway

  Chanel                                                                                                      Balmain                                                                                                       Du Lorenzo                                                                                          Balmain

 

Betekenis van de print  

Oké, maar wat is pied de poule nu precies? Net vertelde ik al, dat de letterlijke vertaling kippenpootjes zijn. Dit is natuurlijk wel heel simpel uitgelegd dus hier komt de iets wat gedetailleerde uitleg: de print heeft een tweekleurig textielpatroon wat wordt gekaraktiseerd door steken die zijn onderbroken. Hierdoor lijkt het patroon op een tegelvorm van abstracte vierhoekige vormen. De print wordt ook wel vergeleken met de ruit en begrijpelijk. Al helemaal als de pied de poule print erg klein is gemaakt. Dan lijkt de print op allemaal kleine zwart en witte blokjes. Maar het is toch écht wel een andere print met weer een ander bestaansverhaal. Hieronder lees je meer over de geschiedenis van de print.

 

Terug naar het begin van pied de poule

Pied de poule is ontstaan in het begin van de 19e eeuw. Ja, deze trend is al zo lang gaande! De print is ontstaan in de Schotse Hooglanden en werd oorspronkelijk gebruikt voor de kleding van schaapsherders. En dan nu te bedenken dat de grootste stijliconen het dragen. Gek hè? Toch veranderde het symbool van pied de poule al snel. Dit kwam doordat een belangrijke en vooral rijke hertog van Windsor, kleding in deze print ging dragen. Het deed niet lang voordat meerdere mensen met status deze print gingen dragen. Hierdoor werd de kleding duurder waardoor de wat armere mensen de kleding niet meer konden betalen. Vandaar, dat tot op de dag van vandaag, de print bekend staat om haar chique uitstraling.  In de jaren 30 kreeg de print dan ook een symbool van rijkdom. Wat hierna gebeurde zorgde voor een hoogtepunt van de pied de poule print. Dit hoogtepunt werd bereikt door Christian Dior met zijn nieuwe collectie in 1959. Hieronder een kijkje in de collectie van Dior destijds.

  Pied de poule Christian Dior

Vanaf toen werd de print echt een groot succes. De kippenpootjes vielen bij veel mensen in de smaak. Het werd dan ook veel gedragen, maar vaak wel door de rijkere. De print stond tenslotte nog steeds bekend om haar chique uitstraling.

 

Verschillende stijlen

Het pied de poule printje zie je in verschillende kleuren en groottes en hierdoor kan je er echt alle kanten mee op! De kleine ‘kippenpootjes’ zie je het meest. Van een afstandje zie je zelfs niet eens wat voor printje het precies is. Je ziet dan vaak alleen de zwart/witte blokjes. Dit geeft vaak een zakelijke uitstraling. Perfect voor een dag naar je werk of naar een belangrijke meeting. Of als je er gewoon wil bij lopen als een echte girlboss! De wat grotere ‘kippenpootjes’ geven een wat meer trendy en abstracte look. Een jasje met een grote pied de poule print is dan ook echt een eyecatcher. Het maakt eigenlijk niet uit hoe groot het printje is want het zal altijd een goede aanvulling zijn op je garderobe.

Pied de poul printPied de poul print

  Bron: Pinterest

Verschillende stijlcombinaties vroeger en nu

Vroeger had de print vooral een traditionele en tuttige imago en doordat deze termen er nog steeds aan kleven zeggen toch veel mensen nee tegen deze print. Toch moeten ze de print een kans geven vind ik, want het imago wat aan het printje hangt is tegenwoordig drastisch veranderd! Door nieuwe uitvoeringen van de pied de poule print verschuift het traditionele imago toch meer naar een trendy imago.  Het is allemaal niet meer zo stijf als vroeger. De print heeft intussen een andere draai gekregen en is niet alleen meer te verkrijgen in te strakke mantelpakjes (waar trouwens ook niks mis mee is, maar je begrijpt waar ik heen wil).

In de introductie werd er al het een en het ander verteld over de pied de poule en haar kleuren. De echte klassieker is natuurlijk de zwart/wit variant. Vroeger was eigenlijk alleen deze pied de poule ‘aanwezig’ en hip. Nu daarentegen, worden er heel veel verschillende kleuren met deze print aangeboden. En dat de zwart/witte pied de poule het meest voorkomend is, betekent niet dat de kleurvarianten het niet goed doen. De print met een kleur kan net even een andere twist geven! Om te kiezen voor een kleur is natuurlijk wat gedurfder maar wie wil nu niet dat alle hoofden jouw kant opgaan wanneer je ergens binnenkomt? Ja, dat dacht ik al. Tegenwoordig kan er heel gek gedaan worden met verschillende kleuren bij elkaar! Dit najaar worden de echt heftige kleurcombinaties één grote hit. Hoe leuk is het om met deze kleurcombinaties te spelen met daarbij de pied de poule print?

 

Hoe draag je pied de poule?

Met de print kan je alle kanten op! Wat je vroeger heel veel zag (en nu nog steeds) is een pied de poule mantelpakje. Een pied de poule broek of rok met een matchend topje of jasje. We hadden het er al even over in de vorige alinea: een strak mantelpakje is niet voor iedereen weggelegd, maar dit wil niet zeggen dat het niet super chique en stylish is.

Wanneer je kiest voor een blazer en pantalon met de print dan kan je het pakje minder ‘netjes’ maken door er witte of gekleurde sneakers onder te dragen. Nog steeds erg chique, maar met een vlotte twist! En tja, met sneakers kan je ook net even wat meer meters maken dan hakken. Dus dit is ook een goede uitkomst voor de vrouwen die niet zo graag hakken dragen!

Een mantelpakje met een kokerrok zorgt weer voor een hele chique style en pumps zullen zo’n outfit perfect afmaken. Je vrouwelijke figuren zullen super mooi uitkomen in deze outfit. Hierdoor ga je nog zelfverzekerder de deur uit!

Draag een iets korter rokje, doe er trendy hakken bij en draag de print in een andere kleur. Zo creëer je weer een hele andere look! Zo zie je maar, je kan alle kanten op met een mantelpakje. Nu klopt het imago van een stijf mantelpakje niet meer helemaal hè?

 Pied de poule stylingtips

 Bron: pinterest

Wil je het printje toch wat minder ‘net’ dragen? Dat kan ook zeker! Je hebt tegenwoordig ook hele leuke oversized jassen en jackets waardoor je een beetje die edgy en streetstyle look krijgt. Het is maar net hoe je de print draagt. De streetstyle kan je door middel van een loose fit jeans creëren. Je ziet ze tegenwoordig steeds meer. Jeans met een ‘loose fit’. Denk hierbij aan de boyfriend jeans, mom jeans en de wide leg jeans. Allemaal super trendy broeken en een pied de poule jasje zal de outfit helemaal afmaken!

Pied de poule jasje beige Pied de poule jas streetstyle

 

Pied de poule ook super trendy in het interieur

Pied de poule doet het zelfs zo goed, dat deze print ook veel terug te zien is in het interieur. Het is een gewaagde print om te gebruiken in je interieur, maar je kan klein beginnen. Denk hierbij aan de aankleding van je huis. Een leuk pied de poule kussentje of een kleedje met de print zal een eenvoudige huisstijl meteen een stuk stylisher maken. En dat met zo weinig! Ook fijn voor de portemonnee.

Durf je toch wel wat meer? Kies dan voor één muur in je huis en behang die met de pied de poule print. Super trendy en het geeft de ruimte een hele andere uitstraling! Als de basis verder rustig is in huis, is dit misschien wel een hele goede aanvulling! Ook hierbij geldt weer dat de verschillende groottes van de print een andere uitstraling kunnen geven. Hier kan je dus een beetje mee spelen én kijken waar jouw voorkeur ligt.

Als je een statement wilt maken met jouw interieur zet dan een meubelstuk met de print in je interieur. Een echte eyecatcher zal dit zijn! Er zijn dus genoeg redenen om iets van de print in je interieur te hebben en niet alleen in je interieur, maar ook in het algemeen. Hier 10 redenen waarom je iets van pied de poule moet hebben.

 Pied de poule interieur

10 redenen waarom je iets van pied de poule moet hebben

  1. De print is een hele populaire trend, dus wanneer jij kiest voor pied de poule, ben je automatisch helemaal on-trend.
  2. De print straalt klasse uit en ja, wie wil dat nu niet?!
  3. Pied de poule kan elke simpele outfit of interieur net even wat specialer maken. 
  4. De grootte van de print zorgt voor hele verschillende stijlen dus er zit altijd wel iets bij wat bij wat jou leuk lijkt! Ga je voor de kleine kippenpootjes of voor de grote?
  5. Daarnaast heb je de print ook nog in heel veel verschillende kleuren wat zorgt voor veel stijlcombinaties! En daar houden we natuurlijk van. Ga je voor de klassieke zwart/wit combinatie of ga jij voor een kleurtje?
  6. Ga je voor casual, trendy of chique vandaag? Met de pied de poule print kan je alle kanten op.
  7. De pied de poule print is al zo lang gaande dus grote kans dat deze print nooit helemaal uit de mode gaat. Dit betekent dus dat je extra lang kan genieten van je items!
  8. Hééél veel grote merken laten de pied de poule print terugkomen in hun collecties. Ik bedoel, als Chanel het aanbiedt, dan moet het toch wel écht heel hip zijn?!
  9. Moet je nog even wennen aan de print? Dat kan zelfs ook met deze print! Begin dan met een  topje of met leuke kussentjes met de pied de poule print.
  10. De print kan een echte eye catcher zijn! Dus als jij graag de shine wil pakken kies dan voor een outfit die helemaal bedekt is met de print. Zo laat jij hoofden wel draaien!

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog meer te weten bent gekomen over pied de poule. Niet meer pie-de-wat, maar pied de poule! De print gaat al zo lang mee en dat vind ik er zelf persoonlijk zo leuk aan. Het is één van die tijdloze trends en ik verwacht ook niet dat deze print het modebeeld snel zal verlaten! En dan zeg ik nu wel het modebeeld, maar de pied de poule is natuurlijk ook al heel lang bekend in de interieurmode. Door de klassieke, maar ook enigszins abstracte en moderne uitstraling van de print, gok ik dat ie het ook heel goed zal blijven doen deze tijd!