Scrunchies

De scrunchies zijn weer helemaal terug van weggeweest. De scrunchies zijn weer razend populair geworden! Scrunchies zijn eigenlijk heel simpel haarelastiekjes met van rubber met een stoffen omhulsel. Scrunchies worden niet alleen als een haarelastiekje gedragen maar is ook een leuke accessoire om je outfit af te maken.

Shop now!

  

Inhoudsopgave

 1. Het ontstaan van de scrunchies
 2. Basic flared broek
 3. Effen scrunchie
 4. Scrunchies met printjes
 5. Scrunchies als accessoire
 6. Voordelen van scrunchies
 7. Zelf een scrunchie maken
 8. Nadelen van scrunchies
 9. Welke haarstijl past bij jouw gezicht?

Het ontstaan van de scrunchies

Het ontstaan van de scrunchie gaat terug naar het jaar 1963, toen gebruikte vrouwen rubberen bandjes in hun haar. Het probleem met deze rubbertje bandjes was dat de bandjes verwijderd moesten worden met een schaar. Philip E. Meyers kwam met de perfecte oplossing hiervoor, de scrunchie! In het Engels heet ‘geplooide stof’ scrunchie, zo komt dit item aan zijn naam! In het begin van de jaren 90 groeide de scrunchie uit tot een mega hit. Ze waren erin super veel verschillende kleuren en stoffen. Tegen het einde van de jaren 90 verdween de scrunchie langzaam uit het straatbeeld. De scrunchie kwam met een mega comeback in het begin van 2018 en is nu nog steeds razend populair.

Zoals net al aangeven komt de scrunchie in super veel verschillende varianten, we beginnen makkelijk met de effen scrunchie.

Effen scrunchie

De eerst scrunchie in dit rijtje is de velvet scrunchie black. Dit is een van meest simpeler scrunchies die er is. Deze scrunchie is makkelijk te combineren met een kleurrijke outfit. Deze scrunchie is gemaakt van een velvet stofje en is dus lekker zacht. Het materiaal is 100% polyester.
De tweede scrunchie in dit rijtje de velvet scrunchie green. Deze scrunchie is eigenlijk precies hetzelfde dan de scrunchie hierboven alleen dan in een mooi donkergroen kleurtje. Dit kleurtje is mooi te combineren met een zwarte outfit. Het materiaal van deze scrunchie is wederom 100% polyester.
De derde en de laatste scrunchie uit dit rijtje is de satin scrunchie yellow. Deze is iets anders dan de twee hierboven. Hij is wel gemaakt van 100% polyester maar heeft geen velvet stofje. Deze scrunchie heeft een licht gele kleur, hiermee kan je een simpele outfit nog een stukje sparkle geven!

Effen scrunchies


Naast de effen scrunchies zijn er natuurlijk ook nog veel meer verschillende varianten hieronder een greep uit de scrunchies met printjes.

Scrunchies met printjes

De eerste scrunchie in dit rijtje is de dotted scrunchie pink. Deze scrunchie heeft een mooi licht roze kleurtje met lichtblauwe stipjes. Deze scrunchie is perfect om een basic outfit nét even iets van kleur te geven. Deze scrunchie is wederom gemaakt van 100% polyester.
De tweede scrunchie in dit rijtje is de velvet scrunchie dots black. Deze scrunchie heeft weer een lekker zacht velvet stofje. Deze scrunchie heeft een basic zwart achtergrond kleurtje met gele stipjes. Deze scunchie is gemaakt van 100% polyester.
De derde scrunchie in dit rijtje is de velvet scrunchie leopard 3 Deze scrunchie heeft wederom weer een lekker zacht velvet stofje. Deze scrunchie heeft een leuk luipaardprint printje. De scrunchie is wederom gemaakt van 100% polyester.

Scrunchies met printjes

Nu kun je scrunchies niet alleen in je haar dragen, je kan zo ook leuk om je pols dragen als accessoire hieronder een paar voorbeelden:

Scruncies als accessoires

Scrunchie als accessoire

Nu je weet wat je allemaal kunt doen met een scrunchie is het tijd om de voordelen in een rijtje te zetten.

Voordelen van scrunchies

 • Het staat leuk bij je outfit.
 • Een scrunchie beschadigt je haar minder snel dan een normaal haarelastiekje
 • Je hoeft een scrunchie (zoals hierboven ook aangegeven) niet alleen in je haar dragen maar je kan het ook om je pols dragen als accessoire.
 • Verder is de scrunchie is ook perfect om 's nachts wilde krullen te temmen.
 • Een scrunchie heeft geen metalen sluitingen, dit hebben veel ´normale´ elastiekjes wel. Hier blijft je haar vaak aan haken. Dit is niet alleen vrij pijnlijk, maar het breek je haar ook sneller af.

Met al deze voordelen kan je er bijna niet meer omheen, een scrunchie moet je hebben! Maar wat is nou nóg leuker dan een scrunchie kopen? Eentje zelf maken! Hieronder een uitleg hoe je supermakkelijk een scrunchie kan maken!

Zelf een scrunchie maken

 • Knip de stof in gewenst formaat. Voor een grote scrunchie heb je een stuk stof nodig van ongeveer 80 x 20 cm. Heb je liever een iets subtielere scrunchie? Je kan dit natuurlijk naar wens aanpassen.
 • Vouw de stof (met de buitenkant naar boven) op elkaar, nu ontstaat er een lange strook. Stik langs de openkant de stof aan elkaar.
 • Keer vervolgens de, door het naaien ontstane tunnel om zodat de mooie kant van de stof weer te zien is. Tip: Gebruik bij het omkeren een veiligheidsspeld of iets wat daarop lijkt om het keren gemakkelijker te maken.
 • Een scrunchie moet natuurlijk ook in je haar blijven zitten. Dit doe je door er een elastiekband in te bevestigen. Deze elastiekband komt in de binnenkant van je genaaide tunnel. Bevestig een veiligheidsspeld aan het begin van de elastiekband, hierdoor haal je de elastiekband gemakkelijk door de tunnel.
 • Om het scrunchie effect te krijgen moet je de stof natuurlijk kunnen rafelen en verdraaien. Het voordeel van een scrunchie zelf maken is dat je zelf kan weten hoe erg het ´scrunchie effect wilt´. Dit effect krijg je door de elastiekband aan de uiteinden aan elkaar te knopen. Tip: zorg er wel voor dat dit een sterke dubbele of driedubbele knoop is. Let op: je moet het elastiek niet te strak aan trekken, hij moet nog wel in je haar passen. Als je de juiste maat hebt gevonden knip je de uiteinden van het elastiek af zodat je geen lange uiteinden meer hebt na het maken van je knoop.
 • Tentslotte klap je de uiteinden van de scrunchie ongeveer 1cm naar binnen en leg je een zijde ongeveer 1cm op de andere zijde. Vervolgens naai je de stoffen aan elkaar. Voilà je heb je eigen scrunchie gemaakt!

Elke grote trend heeft natuurlijk ook een nadeel, hieronder een rijtje met het nadeel van de scrunchies. Maar geen zorgen we hebben hier ook de perfecte oplossing voor!

Nadeel van scrunchies

 • Een scrunchie is vrij zwaar en te glad voor je haar, het kan zijn dat je scrunchie hierdoor makkelijkere uit je haar valt. De oplossing hiervoor is eigenlijk vrij simpel, doe onder je scrunchie een normaal elastiekje. Zo heb je de stevigheid van een elastiekje maar het leuke effect van een scrunchie, win win situatie!

Voor welke haarstijlen kan je een scrunchie het beste gebruiken?

Een scrunchie is perfect voor een lage, nonchalante staart in de nek. Wat ook erg leuk is met een scrunchie is een normale paardenstaart. Deze haarstijl is super simpel, maar met de scrunchie geeft je er een extra touch aan. Verder is het ook erg leuk om met een scrunchie de helft van je haar in een knot te doen. Als laatste kan je een scrunchie ook gebruiken voor een simpele knot.  Hieronder nog een paar leuke haarstijlen met een scrunchie.

Haarstijlen met scrunchies

Zoals je hebt kunnen lezen en zien, zijn er veel haarstijlen mogelijk met een scrunchie, maar welke haarstijlen passen het beste bij jouw gezicht? Hieronder een rijtje van een paar do & dont´s voor elk gezichtsvorm.

Welke haarstijl past bij jouw gezicht?

Heb je een rond gezicht? (de lengt & breedte van je gezicht is ongeveer gelijk) Dan is dit rijtje met do & dont´s voor jou.

 • Zorg ervoor dat je volume hebt boven op je hoofd. Dit maakt je gezicht visueel langer.
 • Als je een staart gaat maken met een scrunchie zorg er dan voor dat je haar in een midden-scheiding zit.
 • Soms staat het erg leuk om uit je staart, met een scrunchie, een paar plukjes los te hangen, dit is geen goed idee als een rond gezicht hebt. Dit maakt je gezicht namelijk korter.
 • Style je haar niet met te veel krullen, ga liever voor een losse slag.

Heb je een vierkant gezicht? (een breed voorhoofd & een hoekige kaaklaan) Dan is dit rijtje met do & dont´s voor jou.

 • Lang haar staat jou het mooiste, ga dus voor een kapsel waar je lang haren goed naar voren komen. Bijvoorbeeld een mooie lange paardenstaart met een scrunchie.
 • Hier is het ook erg mooi om met meer volume boven op je hoofd te hebben, dit maak je gezicht weer visueel langer.
 • Vermijd om je haar weg te stoppen in een knotje. Hierdoor valt de lengte van je haar weg en valt je kaaklijn meer op.

Heb je een diamant vormige gezicht? (hoge & brede jukbeenderen en een smal voorhoofd) Dan is dit rijtje met do & dont´s voor jou.

 • Als je je haar in een staartje hebt, met een scrunchie, zorg er dan voor dat je een zij-scheiding hebt.
 • Hier is het juist leuk om uit staart een paar plukje los te laten hangen, dit maakt je gezicht minder lang.
 • Wat je hier juist moet vermijden is een midden scheiding, dit maakt je gezicht alleen maar korter.
 • Zorg ervoor dat je altijd een lokje uit je staart valt.

Heb je een lang gezicht? (je gezicht is langer dan dat het breed is) dan is dit rijtje met do & dont´s voor jou.

 • Knip een leuke pony, dit laat je voorhoofd minder lang lijken.
 • Kies voor een haarstijl met schouderlengte, dit past perfect bij jouw gezichtsvorm!
 • Zorg ervoor als je je haar in een staart doet met een scrunchie, dat je geen midden-scheiding vormt.

Nu je precies weet hoe je een scrunchie kan stijlen, is het nu tijd om erachter te komen welke kleur scrunchie het beste bij jouw haar kleur past.

Welke kleur scrunchie past het best bij jouw haarkleur?

Heb je warme haar kleur? Dan passen warme tinten zoals: vanille, geel, oranje en peach tinten goed bij jou. Verder staan roze en warme bruintinten ook erg goed bij jouw haar. Ga voor kleur zoals: camel, beige of zand.
Heb je een koele haarkleur? Dan passen juist koele tinten mooier bij jouw haar, denk hierbij aan blauw en groen tinten. Wat ook erg mooie kleuren voor jou zijn, zijn: zilver, grijs, paars of lila. Verder staat roze ook bij een koele haar kleur. En koude bruintinten staan ook erg goed bij jouw haar, denk hierbij aan: hazelnoot en espresso.